Vzhľadom na aktuálnu situáciu môže dôjsť a aj dochádza k zdržaniu dodávok od výrobcov a v preprave. Ďakujeme za pochopenie.

Váš nákupný košík je prázdny

28.04.2021

Hľadáte záhradný nábytok? Tieto rady oceníte

...s predlžujúcimi sa dňami a hrejivejším slnkom, vykúkame častejšie na terasu, balkón alebo do záhrady. Chceme si všetko pripraviť tak, aby sme mohli teplejšie dni tráviť vonku...

S predlžujúcimi sa dňami a hrejivejším slnkom, vykúkame častejšie na terasu, balkón alebo do záhrady. Chceme si všetko pripraviť tak, aby sme mohli teplejšie dni tráviť vonku. Prečo si neurobiť z vonkajšieho posedenia zážitok? Dnes vám prinesieme pár neodolateľných inšpirácií. 
 

1. rada: na veľkosti záleží

Predtým, ako sa začnete rozhliadať po záhradnom nábytku dobre zvážte, koľko z vašej záhrady „ukrojí“. Pri menších balkónoch alebo terasách si na rozmery treba dať obzvlášť pozor. Hlavne, ak nakupujete online. V opačnom prípade sa môže stať, že vás skutočná veľkosť nábytku nepríjemne prekvapí. Vyhnite sa tomu a priestor si vopred poriadne premerajte, príp. si v daných rozmeroch šírky a dĺžky vykrojte kartón, položte ho na zem a hneď budete mať lepšiu predstavu koľko priestoru nábytok v skutočnosti zaberie. Ak ani to nepomôže, skúste kartónové 3D a k predchádzajúcim dvom rozmerom pridajte aj výšku. :)
 

 

2. rada: pohodlie nadovšetko

V druhom kroku si urobte prieskum, aké materiály trh ponúka a na základe toho sa rozhodnite, čo by bolo pre vás tým najschodnejším riešením. Trendmi tohto roka sú nestarnúce drevo aj odolný kov. Svojou nadčasovosťou vás môže dostať aj ratanový záhradný nábytok.  

 

Myslite najmä na pohodlnosť, keďže tu budete tráviť veľa času. Splynutie oku lahodiaceho dizajnu a pohodlnosti sľúbi napríklad nemecká dizajnová značka Jan Kurtz či minimalistická značka BLOMUS. Nemusíte si vyberať medzi pohodlím a štýlom. Znie to skvele, však? :)

 

3. rada: dbajte na detaily

Pre každého je pri vonkajšom sedení dôležité niečo iné. Vyberte si obľubený materiál, zvoľte ideálnu farbu, odmerajte si priestory a s radosťou sa pustite do vyberania. Niekedy tento krok môžete preskočiť a prieskum si urobiť priamo u predajcu. Možno tak objavíte niečo, čo vám jednoducho „brnkne do nosa“. Vďaka svojej praktickosti a priestorovej úspornosti sa veľkej obľube tešia napríklad veľmi zaujímavé záhradné taburetky a sedacie vaky.

 

Či už hľadáte celú záhradnú súpravu alebo vám stačí len záhradný stôl či stoličky, je si z čoho vyberať. 

 

4. rada: záhradné hygge

Pohodlná, prírodná a zelená záhrada je už sama o sebe takým malým hygge. Zútulnite si ju peknými záhradnými doplnkami. Tmavšie miesta rozžiarte svetielkami či sviečkami, nasaďte si do záhrady alebo do kvetináča svoje obľúbené bylinky, pohovky či stoličky doplňte peknými vankúšikmi. Fantázii sa medze nekladú. Má to však jedno pravidlo: z vašej novej záhrady, terasy či balkóna musíte mať radosť. :) 
 

PRODUKTY V TOMTO ŠTÝLE:

Lehátko lounger STAY | cloud

 

Exteriérový kvetináč MINI GARDEN | XL

 

Outdoor LED lampa SPIRIT | S | moonbeam

 

 

Záhradný stolík STAY | magnet

 

Kŕmitko | napájadlo pre vtáčiky FUERA

 

Záhradné gélové ohnisko FUOCO | 18 cm

 

Instagram

Prihláste sa na odber newslettra

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Používaním stránky vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím